Bugun...


Hüseyin Ünal, CHP’den Bornova Belediye Başkan aday adayı oldu
Tarih: 02-12-2023 01:03:16 Güncelleme: 11-12-2023 15:41:16 + -


Hüseyin Ünal, Bornova Belediye Başkan aday adaylığı için CHP Bornova ilçe başkanlığına başvuruda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2023 01:03

Hüseyin Ünal, CHP’den Bornova Belediye Başkan aday adayı oldu

Hüseyin Ünal, CHP Bornova İlçe Başkanlığı'na gelerek, Bornova Belediye Başkan aday adaylık başvurusunu ilçe başkanı Av. Ertürk Çapın’a teslim etti.

 

Her zaman Bornova ilçe örgütünün yanında olduğu için teşekkür eden CHP Bornova ilçe Başkanı Av. Ertürk Çapın, “Bornova Belediye Başkan aday adayı olan Hüseyin Ünal, Sivil toplum kuruluşlarındaki ve ticaret odasındaki çalışmaları ile ticari ve siyasi hayatındaki başarılarına bu göreve layık bir arkadaşımız. Büyükşehir Belediye meclis üyemiz olarak önemli işlerde yaptı, Bornova ilçe başkanlığımıza da çok yardımları oldu. Örgütün yanında olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Biz kendisini seviyoruz.Aday Adaylığınız hayırlı olsun” diye konuştu.

 

HÜSEYİN ÜNAL: “BORNOVA’MIZI DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN BU YOLCULUĞA ÇIKTIM”

 

Siyasetin uzun soluklu bir yol olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Ünal, “Otuz yıl önce rahmetli Ahmet Piriştina’nın davetiyle başlayan Bornova sevdam, o günden bugüne aynı günkü heyecan ve enerji ile devam ediyor. 45 yıldır bir ferdi olduğum Bornova’mızın, gelişimine ve sorunlarına duyarlı, somut çözüm önerilerimi aktif görev aldığım Meslek odaları, sivil toplum örgütleri, ilçe ve büyükşehir meclis üyelikleri ile yerine getirmeye çalıştım ve halen de çalışmaktayım. Bornova’mızı daha da güzelleştirmek için yeni bir yolculuğa çıkmaya karar verdim.  Bu önemli kararı siz çok kıymetli dostlarımın, yol arkadaşlarımın telkini, tavsiyeleri ve de desteği üzerine aldım. Popülist belediyecilik anlayışı yerine ülkemizin en büyük sorunu olan geçim sıkıntısını önce sosyal projelerle iyileştireceğiz. Daha sonra en üst seviyede istihdam yaratma anlayışı ile vatandaşlarımızla hep beraber üretim, hep beraber yönetim anlayışını merkeze alan, halkın içinde-rantın dışında durmaya özen gösteren anlayışımızı Bornova’mızın tamamına taşımak için yola çıkıyoruz” diye konuştu.

 

Bornova hem ilçe yönetimine hem de örgüte teşekkür eden Ünal, “Önderimiz ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan hiç ayrılmadığım 30 yıllık siyasi hayatımda, bana güvenen ve desteklerini esirgemeyen Partimize ve Bornova örgütüne en içten duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Sizleri bugüne kadar mahcup etmedim, bundan sonrada mahcup etmeyeceğimi ve bu yolda hep beraber, omuz omuza yürümeye devam edeceğimizi belirtmeyi bir borç biliyorum. Siyaset, ticaret ve sivil toplum kuruluşlarında geçen 30 yılı aşkın bilgi birikimim ile, Bornovalı hemşerilerimle beraber ve örgütümle kol kola Bornova’mızı yöneteceğimizin buradan sözünü de veriyorum. Sözün özü değerli yoldaşlarım, Ben Bornova’ya sevdalıyım. Birlikte yönetmeye talibim” dedi.

 

Hüseyin Ünal, aday adaylığı başvurusu sonrası, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve başvuru a kendisini yalnız bırakmayan dostları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HÜSEYİN ÜNAL kimdir?

 

1994 yılından beri yerel yönetimlerin birçok kademesinde görev aldım. Yine 94 yılından günümüze İzmir Ticaret Odası meclis üyesi olarak partimiz ile iş dünyası arasında köprü görevinde bulunmaktayım.

Eskişehir Üniversitesi Afyon Mali Bilimler Fakültesi Maliye lisans bölümünden mezunum.

Orta derecede Fransızca ve İngilizce bilmekteyim.Evli ve iki çocuk babasıyım.

 

TİCARİ DENEYİM OLARAK

 

1.            1988 yılından günümüze faaliyetine Pınarbaşı’nda devam eden Koç Grubu bünyesinde Hüseyin Ünal Otokar Yetkili Servisinin sahibiyim.

2.            35 Şirketin Ortaklığında kurulmuş Anadolu Birliği Anonim şirketinde 5 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundum.

20 yılı aşkın süredir birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak görev yapmaktayım. Bunlardan bazıları:

•             İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği

•             Ege Bölgesi Antalyalılar Derneği Başkan Vekilliği

•             Bornova Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği

•             Ege Otomotiv Derneği Başkan Vekilliği görevleridir.

 

SİYASET DENEYİMİ OLARAK;

 

•             1994 yılında 5 yıl süre ile DSP Bornova belediyesi Meclis Üyeliği ve İzmir büyükşehir belediyesi meclis üyeliğine seçildim. İzbeton Aş. Yönetim Kurulu,   Tansaş Aş. Yönetim Kurulu,        Metro Aş. Denetim Kurulu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri görevlerinde bulundum.

•             2004-2009 yılları arasında CHP Konak Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildim. Burada Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu Üyelikleri, ayrıca Denetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yaptım.

•             2010-2011 İzmir CHP İl Başkanlığı yönetiminde; Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu Üyesi olarak görev aldım.

•             2019 yılından günümüze CHP Bornova ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve meclis başkan vekiliyim.

 




Bu haber 3466 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI