Bugun...


BORHEM’in Cumhuriyet’in 100.yıl Etkinliği Tam Not aldı
Tarih: 02-11-2023 16:50:01 Güncelleme: 02-11-2023 16:50:01 + -


Projeleriyle, açılan kurs ve kursiyer sayısıyla, istihdama katkısıyla farkındalık oluşturan Bornova Halk Eğitimi Merkezi yaptığı etkinliklerle vatandaşlardan tam not aldı.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2023 16:50

BORHEM’in Cumhuriyet’in 100.yıl Etkinliği Tam Not aldı

Projeleriyle, açılan kurs ve kursiyer sayısıyla, istihdama katkısıyla farkındalık oluşturan Bornova Halk Eğitimi Merkezi yaptığı etkinliklerle vatandaşlardan tam not aldı.

 

Bornova Halk Eğitimi Merkezi (BORHEM) Müdürlüğü 2022/2023 Eğitim Öğretim döneminde açtığı mesleki ve teknik kurslardan mezun olan öğrencilerin el emeği, göz nuru ile hazırladıkları ürünlerin sergilendiği Cumhuriyet’in 100.cü yıl sergisi Cumhuriyet Meydanında görücüye çıktı.

 

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Cumhuriyetin Çocukları geliyor gösterileri, 100. Yıl Fidan Dağtımı, Cumhuriyet Sanatla Büyüyor El Sanatları ve Resim sergisi, Work shop çalışmaları, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ve Bornova Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanan sanatın iyileştirici rolü Sergesi, Selanik’ten gelen ve Atatürk’ün çocukluğunda giydiği dönem kıyafetleri Sergisi, Cumhuriyet Kıyafetleri Gösterileri, 27 yaş üstü Özel bireylerin Gösterileri, Bayrak Temalı Sergi büyük ilgi gördü.

 

MUHTEŞEM BİR GÖSTERİ

 

Cumhuriyet’in 100.cü yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sergi açılışı ve defile ile halk oyunları gösterisi etkinlikleriyle göz doldurdu.

 

Cumhuriyet’in 100.cü yıl etkinlikleri açılış törenine Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, MHP İzmir 25. dönem Milletvekili Murat Koç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Doğru, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Koray Toprakçı, Bornova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yeliz Ünal, İlçe Daire Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

Cumhuriyet’in 100.cü yıl etkinliğinde açılış konuşmasında Bornova Halk Eğitimi Merkez Müdür Yeliz Ünal, “Cumhuriyetimizin 100.cü yıl kutlama etkinliklerine hoşgeldiniz. Bir Moğol Atasözü var. “Çok çıkarsız kaldığında, umudunu kaybettiğinde Atatürk gibi düşün” Bundan 100 yıl kadar önce 9 yaşındaki çocukların bir lokma ekmek, bir taş çorba ile kazandığı Cumhuriyet’in bugün 100.cü yıl dönümünü kutlamaktan büyük onur ve şeref duyuyoruz. Bizler biliyoruz ki, dünya hiçbir zaman kolay bir yer olmadı. Bugün İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu zulüm, Suriye’de yaşanan iç savaşın, Uygur Türklerinin verdiği özgürlük mücadelesinin ilk adımları bizim topraklarda atıldı. Biliyoruz ki, bizden başka hiçbir vatan yoktur ki, Emperyalizme karşı aynı zamanda 5 ülkeye karşı savaşıp özgürlükle taçlandırsın. Damarlarımda akan kanın verdiği şeref ve onurla sonuna kadar mücadele edeceğime yemin ederim. Bizler biliyoruz ki, muhtaç oldumuğuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” diye konuştu.

 

KAYMAKAM’DAN BÜYÜK BEĞENİ

 

Cumhuriyet’in ruhuna uygun yapılan etkinliklere herkesin katılmasını dilediklerini ifade eden Bornova İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Ne şanslı bir nesiliz ki, Cumhuriyetimizin 100.cü yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100.cü yıl ruhuna uygun hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz etkinlikler hazırladı. Başta ilçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere okul müdürlerimize, Halk eğitimi müdürümüze,öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Nice yüz yıllar kutlamayı Allah nasip etsin, saygılarımı sunuyorum ” dedi.

 

Birbirinden değerli eserlerin sergilendiği stantları gezen protokol üyeleri kurs eğitmenlerinden ürünler hakkında bilgi aldı. Sergi de el sanatları, resim, ahşap yakma, çini, ahşap boyama, dikiş ve el nakışı, takı tasarımı, gümüş takı ve ebru gibi birçok ürün yer aldı.

 

BORHEM’İN, DEFİLE ve HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

 

Bornova Halk Eğitimi Merkezi Cumhuriyet’in 100.cü yıl sergisinde Kafkas Oyınu Gösterisi, Zeybek gösterisi ve Sergilenen eserler büyük ilgi gördü.

 

 

¥ İrfan Onan




Bu haber 657 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI